fbpx

Kakšne koristi prinaša vašemu psu najem pasjega skrbnika

Lastniki psov dobro vemo, zakaj ni dobro psa puščati samega. Zato je v primerih, ko sami nimamo dovolj časa za celovito oskrbo našega psa, najboljša možnost, da najamemo pasjega skrbnika. Ta bo psu ponudil najboljšo oskrbo in mu zagotovil primerne aktivnosti v času naše odsotnosti. 

Varstvo psov tako prinaša mnoge koristi vam in vašemu psu. Predvsem štirinožci se lahko zelo različno odzovejo na odsotnost lastnika. Zato je pomembno vedeti, katere so tiste pomembne koristi in prednosti, ki jih pasje varstvo prinaša.

 

Izognite se pasji osamljenosti

Za psa je najpomembneje, da mu čas vaše odsotnosti ne vzbuja občutka zapuščenosti in osamljenosti. Takšni psi lahko razvijejo vedenjske težave, katere lahko postopno napredujejo v pojav bolezni. Psi so družabna bitja, ki za normalen razvoj nujno potrebujejo stimulacijo iz okolja. Zato je pasji skrbnik tista rešitev, ki bo vašemu psu ponudila primerno oskrbo, predvsem pa mu bo zagotovila vse potrebne aktivnosti ter ponudila čustveno oporo v času, ko vas ne bo doma. 

 

Oskrba v domačem okolju

Kot že omenjeno, se lahko psi zelo različno odzovejo na odsotnost ljubljene osebe. Celo psa, ki domujeta v istem domu, se lahko odzoveta različno. Zato je varstvo psa na domu, kjer pes pozna domače okolje, vonjave in zvoke in kjer se počuti varno, z gotovostjo poskrbi, da vaša odsotnost psu ne povzroča še dodatnega stresa. Poleg tega lahko začasna selitev v hotel za pse, četudi je zanj poskrbljeno v najboljši meri, na vašega pasjega kosmatinca vpliva na način, da zaradi depresije in žalosti celo preneha jesti.

 

Profesionalna oskrba

Zagotovite vašemu psu profesionalno in zanesljivo oskrbo v času vaše odsotnosti. Možnost najema pasjega skrbnika je priložnost, da svojemu psu omogočite aktivnost in oskrbo, ki je nujno potrebna tako z vidika fizične aktivnosti vašega psa kot tudi z vidika zadovoljevanja njegovih kognitivnih zahtev in potreb. Pasji skrbniki se dobro zavedajo pomembnosti in odgovornosti svoje vloge. Poznajo pasji karakter, njegove zahteve ter predvsem v dogovoru z vami delujejo v prid vašega štirinožnega prijatelja. 

Še ena stvar je pomembna. Pasji skrbniki v času oskrbe namenjajo pozornost le vašemu psu. Individualna oskrba in aktivnost pa mu bo na ta način zagotovila občutek varnosti, zato bo doživljanje osamljenosti ali zapuščenosti v času vaše odsotnosti zmanjšana na minimum.  

 

Hotel za pse ni vedno najboljša rešitev

Hotel za pse običajno nudi odlične razmere za začasne nastanitve psov. A resnica je pogosto drugačna, saj psi zelo različno reagirajo na neželeno druženje z drugimi psi. Pasji hoteli so predvsem v času dopustov polni zvokov in vonjev drugih psov, kar bi vašega kosmatinca kaj lahko spravilo v obup in še povečalo njegovo čustveno nelagodje ob vaši odsotnosti.

Vaš štirinožni prijatelj v domači oskrbi ni izpostavljen morebitnim napetostim ali celo pretepom z drugimi psi, ki ga obkrožajo. Lahko pa se tudi zgodi, da bo zaradi stresa ob vrnitvi domov spremenil odnos do drugih domačih živali (mačke, hrčki), s katerimi si deli svoj dom.

Poleg tega je vaš pes v večji skupini psov lahko izpostavljen nepričakovanim boleznim, bolham in klopom ter drugim parazitom kljub temu, da pasji hoteli svoje delo opravljajo v najboljši veri.

 

Pot je naporna za pse

Mogoče je vaš pes eden tistih uživačev, ki na dolgih poteh v avtu neizmerno uživajo. A kaj lahko se zgodi, da so dolge poti vseeno prenaporne tudi za takšne pse. Predvsem pa tudi vi v vsakem trenutku na poti ne morete najti najprimernejšega mesta za aktivnost in pasjo igro. To je še posebej pomembno, če imate aktivnega psa, ki zahteva veliko gibanja in pozornosti. 

Zato je zelo pomembno zagotoviti vašemu psu vse tisto, kar nujno potrebuje, predvsem pa mu zagotoviti še čustveno oporo pasjega strokovnjaka, ki ga bo znal razvedriti in potolažiti. Do vašega prihoda domov.