fbpx

Kaj pridobite, če najamete pasjega skrbnika?

Dandanes je potrebno opraviti toliko vsakodnevnih obveznosti, predno lahko končno užijemo udobje svojega doma in preživimo nekaj kakovostnega časa z družino in pasjo družbo. Zato nam pasje varstvo v tem hitrem tempu ponuja odlično rešitev, da svojemu psu zagotovimo celovito oskrbo tudi v urah daljše odsotnosti.

Na pomoč lahko priskoči pasji skrbnik, ki ste ga sami izbrali in ki v dogovoru z vami v svojo oskrbo prevzame vašega pasjega prijatelja. Dogovorite se lahko za varstvo, ki vam in vašemu psu najbolj ustreza. To pa pomeni, da boste v najboljši meri zagotovili svojemu psu primerno oskrbo, sebi pa prihranili hitenje in omilili slabo vest v trenutkih, ko zaradi obveznosti ne morete preživljati časa s svojim kosmatincem.

Prihranite čas

Organizacija časa je zelo pomembna. Če nam lahko v trenutkih naše odsotnosti ali obilici obveznosti na pomoč priskoči pasji skrbnik, nam to prihrani čas in zmanjšuje stres ob hitenju. Če ste pogosto službeno odsotni, se lahko dogovorite za dnevno varstvo psa na domu. V primeru dopusta lahko storitev koristite le v času odsotnosti. Praktično ni oblike pomoči, ki je s pasjim skrbnikom ne bi mogli doreči.
Še nekaj je zelo pomembno. S svojim pasjim prijateljem morate preživljati kvalitetne trenutke, saj je prav ukvarjanje s psom, vzgoja ter skrb za njegov razvoj ključnega pomena za zadovoljnega in srečnega psa.
Ob pomanjkanju časa, ko razmišljate o službenih izzivih in drugih obveznostih, s svojim psom zagotovo ne morete preživeti kvalitetnega časa in mu zagotoviti primerne aktivnosti. Zato vam bo pasji skrbnik v veliko pomoč, sami pa se svojemu pasjemu prijatelju pridružite šele po opravljenih obveznostih.
Le takrat mu boste umirjene glave in brezskrbni lahko ponudili največ in si hkrati v družbi najboljšega prijatelja napolnili baterije.

Brez skrbi. Vaš pes bo v varnih rokah

Izkušeni in zaupanja vreden pasji skrbnik vam lahko priskoči na pomoč ob različnih priložnostih. Nihče ne pušča svojega psa v varstvo komur koli z lahkim srcem, zato je najem pasjega varstva ena od možnosti, ko lahko povsem brez skrbi zaupamo usposobljenim pasjim skrbnikom.

To pa pomeni, da se vam ni potrebno zanašati na prijatelje, sosede ali sorodnike, ki običajno neradi sprejmejo tovrstne zadolžitve v času vaše odsotnost. Še posebej, ker pes vsaj dvakrat dnevno zahteva aktivnost, igro in izzive, pa tudi pozornost nekoga, ki bo skrbel za njegovo redno in pravilno prehrano.
Ni nepomembno niti to, da bo vaš pes v nujnih primerih zdravstvenih težav imel na razpolago najbolj primernega in usposobljenega človeka, ki bo zanj ljubeče poskrbel, predvsem pa znal pravilno in hitro ukrepati. Pasji skrbniki pa so tudi tisti varuhi, ki v vaši odsotnosti psu nudijo čustveno oporo in razdajajo veliko ljubezni vašemu štirinožnemu prijatelju.

Privarčujte denar

Čeprav se mogoče sliši neverjetno, a najem pasjega skrbnika lahko pomeni, da privarčujete denar! Razlogi pa so seveda različni.
Prvi je gotovo ta, da je lahko daljše potovanje z avtom za psa precej neprijetno, poleg tega pa je nujno potrebno poskrbeti za varne pogoje na poti. Če lahko sami uživamo v varnostnih ugodnostih avtomobila, kot so varnostni pasovi, zračne blazine in podobno, potem nikakor ne smemo zanemariti varnosti našega kosmatinca. Nakup pasjega boksa je zato nujen, saj se je izkazal za enega od najbolj primernih načinov prevoza psov.
Potovanja v nekatere države pa lahko pomenijo tudi višje stroške, saj moramo biti pozorni na zdravstveni vidik in posebne zahteve države ter z njimi povezane administrativne naloge. Za potovanja v te države moramo opraviti še določena cepljenja ali druge laboratorijske preiskave. Tudi transport večjega števila psov prinaša večje logistične zahteve na potovanju. To pa pomeni več časa za opravljanje vseh zahtev ter predvsem prinaša višje stroške.
Drugi razlog pa je tudi število psov, ki živijo v vašem domu. Običajno se ob večjem številu pasjih prijateljev lahko s skrbnikom dogovorite za nižje stroške oskrbe. V primerih, ko je storitev pasjega skrbnika na primer le dnevni sprehod psov, je strošek običajno nekoliko nižji, saj pasji skrbnik pot do vašega doma opravi enkrat. Ne glede na število psov. Še posebej, če imate pasmo psa, ki zahteva manj gibanja in manj dnevne aktivnosti.
Prav to pa so razlogi, ki vam lahko v daljšem obdobju prihranijo čas in denar ter hkrati povečajo brezskrbnost in zadovoljstvo.