fbpx

5 stvari, zakaj je »čuvanje psov« lahko sanjska služba

Ste kdaj pomislili, kakšna bi bila vaša sanjska služba? Če ste ljubitelj psov, če ste odgovorni in pripravljeni na vsakodnevne izzive s pasjimi kosmatinci, potem je kaj lahko vaš sanjski poklic: pasji skrbnik.

Vaša naloga je preprosta. Po predhodnem dogovoru vam lastnik psa v varstvo prepusti svojega štirinožnega prijatelja, vi pa morate za psa odgovorno poskrbeti.  

Varstvo za pse je pomembno tako za lastnike psov, ki ne zmorejo v nekem trenutku zagotoviti svojemu štirinožcu pasje oskrbe, pomembno pa je tudi za samega psa, ki kljub odsotnosti svojega lastnika ne trpi pomanjkanja oskrbe, gibanja in aktivnosti.

Vas zanima, kaj vse vam ponuja sanjska služba?

 

1. Kot nekdo, ki pozna in ljubi pse, ste lahko vsakodnevno v stiku z različnimi pasmami psov, različnih karakterjev in potreb

Ker je večina psov, še posebej vzgojenih psov, imenitna družba v vsakem trenutku, bo vaše delo zanimivo, nikoli dolgočasno in predvsem vsakodnevna avantura. Sprehajanje psov zato ni zgolj služba, ampak je lahko priložnost za najboljšo zabavo, igro in dogodivščino. Kot bi se vsak dan zabavali s prijatelji, za svoje delo pa ste še plačani. Kaj ni to super?

 

2. Delo poteka po predhodnem dogovoru, torej so vaše delovne obveznosti znane vnaprej.

Ko se z različnimi psi, ki so v vašem varstvu, pobliže spoznate, je delo še enostavneje, saj poznate karakter in morebitne posebne značilnosti in potrebe psa. Z lastniki psov pa se vnaprej dogovorite tudi o tem, kje bo varstvo potekalo, kdaj in koliko časa boste pasja varuška. Lahko se dogovorite za varstvo psa na domu lastnika ali pa pri vas doma. Lahko pa se dogovorite tudi za dnevno oskrbo, kar pomeni, da bo pasje skrbništvo vaša naloga čez cel dan. Torej bo tudi spanec vašega novega prijatelja štel v delovni čas!

 

3. Delo pasje varuške zahteva vsakodnevno gibanje in aktivnosti na svežem zraku, kar je super priložnost, da svojemu telesu ponudite priporočeni odmerek gibanja in zdravja.

Hkrati pa vam delo pasjega skrbnika ponuja še drugo pomembno priložnost: lahko ste dijak, študent ali (ne)zaposleni, varstvo psov lahko opravljate v vseh primerih, saj je delovni čas pasjega skrbnika običajno precej fleksibilen. Tako lahko svoje obveznosti opravljate še naprej, hkrati pa vam delo pasjega skrbnika daje možnost, da se v celoti posvetite svoji sanjski službi. Bolj kot bodo z vami zadovoljni štirinožni pasji prijatelji in njihovi lastniki, več priložnosti za delo boste prejemali.

 

4. Dandanes se pogosto zgodi, da si človek ne more vzeti časa zase.

Zato občasno tudi lastnik svojemu psu ne more zagotoviti dnevnega odmerka gibanja, igre in aktivnosti. Tu pridete na vrsto vi. Prihodnost in hiter tempo življenja pa sta na vaši strani, saj je povpraševanja za tovrstne storitve vedno več. Vsak lastnik psa se dobro zaveda, da je osebna skrb zanesljivega in odgovornega človeka edina pot do najboljše oskrbe za njegovega štirinožnega prijatelja. Zato v času odsotnosti ne bo imel nikakršnega pomisleka, da ne bi najel prav vas.

 

5. Če ste bolj neodvisen tip človeka, je služba pasjega skrbnika odlična poslovna priložnost.

Ena od velikih prednosti je namreč fleksibilen delovni čas, ki ga določite v dogovoru z lastnikom. Prav tako niste vezani na polni delovni čas v organizaciji ali pisarniške prostore na določeni lokaciji. Če zares ljubite pse in delo z njimi, potem bo varstvo psov vaša sanjska služba. Zakaj ne bi ljubezni do psov spremenili v posel? In zakaj se ne bi na delovnem mestu igrali in zabavali, ob tem pa še zaslužili?